Πώς θα σας βοηθήσει ο καφές να περάσει ο χειμώνας

In Νέα από τον κόσμο του καφέ

Ο χειμώνας έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή του, που σημαίνει μεγαλύτερες νύχτες και πιο σύντομες ημέρες, χοντρά πουλόβερ και τεράστιες κούπες gingerbread latte. Ο μουντός καιρός και η χαμηλότερη θερμοκρασία μπορούν πραγματικά να απορροφήσουν όλη σας την ενέργεια, ιδίως όταν ξοδεύετε κλεισμένοι στο γραφείο σας τις λίγες ώρες ηλιοφάνειας που απομένουν. Έτσι, αυτήν την εποχή είναι πιο σημαντικό να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να διατηρήσετε υψηλά τα επίπεδα ενέργειας και ο καφές είναι μεταξύ άλλων, ένας πολύ καλός τρόπος για να το πετύχετε.

Φυσικά η καφεΐνη είναι απίστευτα αποτελεσματική όταν χρειάζεστε τόνωση, αλλά όπως δείχνουν έρευνες, η ζεστασιά ενός απολαυστικού ροφήματος μπορεί επίσης να έχει θετική επίδραση και στον τρόπο που μεταχειριζόμαστε τους γύρω μας. Φαίνεται δηλαδή ο τέλειος τρόπος για να αποφύγετε την μεσημερινή / απογευματινή γκρίνια!

Πότε είναι καλύτερα να πίνετε καφέ?

Όλοι γνωρίζουν πως η καφεΐνη λειτουργεί ως διεγερτικό που μας κάνει να αισθανόμαστε ενεργοί και σε εγρήγορση, όμως γνωρίζετε πώς? Η επίδραση της καφεΐνης στο σώμα έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνονται τα επίπεδα της κορτιζόλης. Η κορτιζόλη είναι μια ορμόνη που ελέγχει τον τρόπο που το σώμα μας ανταποκρίνεται στο άγχος. Δίνοντας το ερέθισμα στο σώμα σας να παράγει περισσότερη κορτιζόλη, η καφεΐνη σας κάνει να αισθάνεστε πιο ξύπνιοι και προετοιμασμένοι. Βέβαια, η πολύ κορτιζόλη μπορεί και να επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα, όπως να σας κάνει να αισθάνεστε μεγαλύτερη ανησυχία και νευρικότητα. Έτσι για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ρόφημά σας θα ήταν καλό να συγχρονιστείτε με την στιγμή που το σώμα σας έχει φυσικά επίπεδα κορτιζόλης.

Το πρωί που ξυπνάτε, το σώμα σας ξεκινά να παράγει κορτιζόλη για να σας βοηθήσει να σηκωθείτε και να κινηθείτε. Εάν αισθάνεστε κουρασμένοι όταν ξυπνάτε, ίσως δεν είναι η καλύτερη στιγμή να πιείτε έναν καφέ, καθώς το σώμα σας κάνει ήδη τα απαραίτητα για να σας βοηθήσει. Αφού περάσουν 3 – 4 ώρες ο οργανισμός σας αρχίζει να πέφτει, γι’ αυτό συνήθως πέφτει και η αποδοτικότητα. Έτσι, αναλόγως την ώρα που ξυπνάτε το πρωί, η ιδανική ώρα για να πιείτε έναν καφέ είναι 3 ή 4 ώρες αργότερα. Επίσης είναι σημαντικό να σταματάτε να καταναλώνετε καφέ από το απόγευμα και μετά έτσι ώστε να δώσετε χρόνο στον οργανισμό σας να αποβάλλει την καφεΐνη πριν πάτε για ύπνο.

Μπορεί ο καφές να “ζεστάνει” την προσωπικότητά μας?

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, όμως είναι πιθανό τα ζεστά ροφήματα να κάνουν τους ανθρώπους πιο ζεστούς τον έναν απέναντι στον άλλο, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό τους χειμερινούς μήνες. Έρευνες έχουν δείξει πως η φυσική ζεστασιά μπορεί να αυξήσει τη συναισθηματική, διαπροσωπική ζεστασιά. Επίσης έχει παρατηρηθεί πως ένα άτομο που κρατά ένα ζεστό ρόφημα είναι πιο πιθανό να κρίνει πως κάποιο άλλο άτομο έχει “ζεστή” προσωπικότητα, ενώ σύμφωνα με μια άλλη έρευνα το άτομο που κρατά έναν καφέ είναι πιο πιθανό να αγοράσει ένα δώρο για κάποιον άλλο, παρά να ψωνίσει κάτι για τον εαυτό του.

Ίσως οι παραπάνω μελέτες να θέλουν να μας πουν πως είναι σημαντικό να προσφέρετε στους άλλους έναν καφέ, αντί να τον κρατάτε μόνο για εσάς!

Είτε για τους παραπάνω λόγους ή απλά επειδή μας κάνει να νιώθουμε ωραία, ο καφές είναι πάντα ένα εξαιρετικά δημοφιλές ρόφημα τους χειμερινούς μήνες. Και τώρα είναι η ιδανική στιγμή να επενδύσετε και να προσφέρετε καφέ στην επιχείρησή σας ή να επεκτείνετε την προσφορά σας. Η WMF διαθέτει ένα ευρύ φάσμα μηχανών καφέ, οι οποίες διαθέτουν κορυφαία αυτοματοποιημένη τεχνολογία για να προσφέρουν σταθερή, αξεπέραστη ποιότητα και γεύση στα ροφήματά σας. Από την συμπαγή μηχανή καφέ bean-to-cup, WMF 1100 S, μέχρι και την κομψή WMF Espresso, διαθέτουμε μια μεγάλη συλλογή μηχανών για κάθε επιχείρηση.

Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφθείτε την σελίδα μας www.barista-warehouse.com!