Δροσερές συνταγές για coffee specialities με το άγγιγμα ενός κουμπιού, χάρη στην νέα καινοτομία της WMF “Chilled Coffee”

In Δελτία Τύπου

Chilled Coffee System

Η πιο hot πρόταση δροσιάς! – Τα κρύα ροφήματα καφέ έχουν εξελιχθεί σε μια από τις πιο διαδεδομένες τάσεις των τελευταίων χρόνων που ήρθαν για να μείνουν. Η εταιρεία κατασκευής αυτόματων μηχανών καφέ WMF διακρίνοντας αυτήν την αυξανόμενη ζήτηση σχεδίασε την σπουδαία καινοτομία “Chilled Coffee System”. Πρόκειται για έναν ενσωματωμένο ψύκτη αντίθετης ροής που μειώνει τη θερμοκρασία του φρεσκοφτιαγμένου καφέ σε λιγότερους από 50 βαθμούς. Έτσι, αντί να πρέπει να καταφύγετε σε χρονοβόρες μεθόδους cold brew, η τεχνολογία “Chilled Coffee System” σας προσφέρει το προϊόν έτοιμο, μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα για να μπορείτε άμεσα και γρήγορα να παρασκευάσετε και να προσφέρετε το αγαπημένο σας coffee speciality. Κλασσικά, αναζωογoννητικά ροφήματα, όπως ο παγωμένος καφές, ο καφές freddo, αλλά και όλα τα νέα ροφήματα που περιέχουν σιρόπι, μπορούν πλέον να παρασκευαστούν γρηγορότερα, με κορυφαία ποιότητα και πάνω απ’ όλα πολύ πιο εύκολα.

Η νέα τεχνολογία “Chilled Coffee” είναι διαθέσιμη για πρώτη φορά με την πλήρως αυτόματη, επαγγελματική μηχανή καφέ WMF 5000 S + και σας προσφέρει  απόλυτη αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα της διαδικασίας. Επίσης, η βιωσιμότητα και η κατανάλωση ενέργειας που αποτελούν τις βασικές αρχές του συστήματος ενσωματώνονται αποτελεσματικά στον μετρητή ροής. Πριν μεταφερθεί ο φρέσκος, ζεστός καφές στο στόμιο, περνάει πρώτα από τον ψύκτη αντίθετης ροής.

Εκεί, το φρέσκο, κρύο νερό ρέει προς την αντίθετη κατεύθυνση, προς το boiler για το επόμενο φλυτζάνι. Αυτό είναι και το σημείο όπου λαμβάνει χώρα και η ανταλλαγή ενέργειας – ο καφές γίνεται πιο δροσερός, ενώ το νερό θερμαίνεται. Έτσι, το νερό έχει ήδη προθερμανθεί πριν μπει στο boiler και επιπλέον, δεν είναι απαραίτητες εξωτερικές μονάδες για να μειώσουν την θερμοκρασία στον καφέ. Ως εκ τούτου οι αυτόματες μηχανές καφέ της WMF που διαθέτουν την τεχνολογία “Chilled Coffee” δεν καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια από τις μηχανές που δεν διαθέτουν την ίδια τεχνολογία. Το σύστημα αυτό είναι μια αξιόλογη επένδυση για τους χώρους μαζικής εστίασης και για ξενοδόχους από 2 απόψεις: Πρώτον μπορείτε να προσφέρετε μια μεγαλύτερη ποικιλία από coffee specialities και δεύτερον, εάν υποθέσουν ότι το σύστημα “Chilled Coffee” χρησιμοποιείται συχνά, η μηχανή σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί με βιώσιμο και ενεργειακά αποδοτικό τρόπο.